Kışlık Hazırlıyoruz: Yeşil Domates Turşusu Tarifi
Yaz bitti, sonbahara giriş yapıldı, her evde kış hazırlığı başladı. Kış için sizde evinizde hazırlık yapanlardansanız, Kış için turşu yapılmadan durulmaz bilirsiniz. Türk mutfaklarının olmazsa olmaz kış hazırlıklarının başında turşular geliyor malum. Hadi o zaman turşumuzu yapmaya başlayalım. Yeşil Domates Turşusu Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kışlık Hazırlıyoruz: Yeşil Domates Turşusu Tarifi - 4 kişilik
Malzemeler:
- Kavanoz sayısına göre 10 adet yeşil domates
- Her bir kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
- Her bir kavanoz için 3 adet iri limon tuzu
- Her bir kavanoz için 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- Her bir kavanoz için 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Kavanoz sayısına göre 1 litre içme suyu
- Sarımsak
Yeşil Domates Turşusu Nasıl Yapılıyor:
- Domatesler yıkanır ve 4 eşit parçaya bölünür
- Kaya tuzu, limon tuzu, şeker ve sirke bir çırpıcı yardımı ile karıştırılır
- Doğranan domatesler temiz kavanozlara doldurulur
- Arzuya göre ezilmiş sarımsak eklenir
- Hazırlanan sirkeli karışım kavanozlara eklenir
- Her kavanozun aldığı kadar su eklenir (Kavanozlarda boşluk kalmamasına özen gösteriniz)
- Kavanozların kapakları 2 saat açık bırakılır ve tuzlu suyu azalmışsa ekleme yapılır
- Güneş görmeyen bir yerde 15 gün bekletilip servis edilir
Kışlık Domates Turşumuz Hazır!
AFİYET OLSUN...
