Masterchef Ay Çöreği Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Masterchef Ay Çöreği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
- 3 su bardağı un
- 100 gr tereyağı
- 1 kahve fincanı süt
- 1 adet yumurta akı
- Bir miktar yaş maya
- 1 su bardağı dövülmüş fındık
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 dilim bayat ekmek içi
- 1 yemek kaşığı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
Nasıl Yapılır?
- Un, tereyağı, süt ve yumurta akını büyük bir kaba alın.
- Yaş mayayı ılık suda eritin ve hamur malzemelerine ekleyin.
- Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
- Ayrı bir kapta dövülmüş fındık, toz şeker, bayat ekmek içi, kuru üzüm, tarçın ve yenibaharı karıştırın.
- Dinlenmiş hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın.
- Açılan hamurun ortasına iç malzemeyi koyun, rulo şeklinde sarın ve yarım ay şeklinde bükün.
- Üzerine kıyılmış fındık serpin.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Afiyet Olsun!