Yemekteyiz Ratatouille Tarifi, Nasıl Yapılır?
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yemekteyiz Ratatouille Tarifi, Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Domates Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 3-4 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak (opsiyonel)
Sebzeler İçin:
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 dal taze kekik
Nasıl Yapılır?
- Kapya biberi közleyin, sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin.
- Domatesleri püre haline getirip, közlenmiş kapya biberle karıştırın.
- İnce doğranmış soğanı (ve isteğe bağlı olarak sarımsak) zeytinyağında kavurun.
- Domates sosu, şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği ekleyip 10-15 dakika pişirin.
- Sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına yayın.
- Patlıcanları ince doğrayıp tuzlu suda bekletin ve suyunu süzdürün.
- Kabak ve domatesleri de ince doğrayın ve sebzeleri bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve baharatlarla harmanlayın.
- Sebzeleri domates sosunun üzerine sırayla dizin.
- Üzerlerine zeytinyağı gezdirip taze kekik ekleyin.
- Alüminyum folyo ile kapatıp delikler açın ve 190 derecede 20 dakika pişirin.
- Folyoyu çıkarıp 30 dakika daha pişirin ve üzeri kızarınca servis yapın.
- Afiyet Olsun!