Zuhal Topal'la Yemekteyiz Leyla'nın Menüsü: Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ikinci gün yarışmacısı Leyla menüsünde tatlı olarak Kremalı Milföy Tatlısı tarifine yer verdi. Peki, Kremalı Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
23 Ocak 2024 17:30
GÜNCELLEME
24 Ocak 2024 09:01
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Leyla'nın Menüsü: Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi, Kremalı Milföy Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Milföy Hamuru İçin:

  • 4 adet milföy hamuru (dondurulmuş)

Kreması İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya (veya 1 çay kaşığı vanilya özütü)

Üzeri İçin:

  • Pudra şekeri
  • Meyveler (çilek, ahududu, muz vb.)

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Milföy hamurlarını yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine yerleştirin.
  • Her milföy hamurunu birkaç yerinden çatalla delin.
  • Önceden ısıtılmış fırında hamurlar kabarana ve altın rengi alana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Orta boy bir tencerede süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını karıştırın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra vanilya ekleyin ve karıştırın.
  • Krema soğumaya başladığında ara sıra karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Soğuyan milföy hamurlarını yatay olarak ikiye kesin.
  • Her parçanın alt yarısına krema sürün.
  • Kremalı katmanın üzerine dilimlenmiş meyveler yerleştirin.
  • Diğer milföy parçasıyla kapatın.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.
  • Hazırlanan Kremalı Milföy Tatlısını servis tabağına alın ve hemen servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa