Oğmaç çorbası nasıl yapılır?
Kolay hazırlanması ve doyurucu lezzetiyle bilinen oğmaç çorbası tarifimizi sizler için hazırladık.
BE
Berfin Eneç
YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BE
Berfin Eneç
Malzemeler:
- 1 lt et suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 kaşık tereyağı
- Nane
- tuz
Yapılışı:
-
Un, su, tuz ile yoğrularak oluşturulan sert bir hamur elde edilir. Daha sonra ,avuç içine alınarak ufalanır bu sırada oluşan hamur topaklarına oğmaç adı verilir. Et suyu kaynatıldıktan sonra oğmaçlar ilave edilir, oğmaçlar pişince tereyağı ile nane bir kapta kavrulduktan sonra çorbanın üzerine gezdirilir. Sıcak olarak servis yapılır. Oğmaç çorbası nohut, kuru fasulye, tavuk eti ilave edilerek de pişirilmektedir.